Kako da nateram Drvo da Raste?

Kako da nateram drvo da raste?

Моgu da stavim seme u zemlju da ga zalivam i da čekam.  Do sada nisam razmišljao da rma šta ja radio, ja ne mogu da kontrolišem kako drvo raste.

Tako je u svim stvarima – naše je da posadimo i zalivamo – tj da zamislimo, isplaniramo, osetimo, da se opustimo i da u svemu što gledamo, čujemo, osećamo i radimo – vodimo računa o tome da li se tim mislim i delima približavamo svojoj želji.

Kada postigemo, da samo gledamo ka cilju, umesto ka problemima, videćemo da postoji nešto više od naše logike, što čini da se stvari dešavaju. Videćemo, da naše razmišljanje o tome da li nešto možemo ili ne možemo može samo da nas sputa. Znate vi donosite sud o tome da li nešto možete ili ne na osnovu podataka koje imate sada, ne na osnovu podataka koje ćete imati kada stignete tamo gde idete. Time činite grešku u zaključivanju – jer nemate dobre informacije za donošenje suda. Pomirite se. Sada ne možete da budete sigurni da li će nešto da uspe ili ne. Sada možete samo da verujete i da radite bez obzira na stvari oko sebe. Dakle, poželi – oseti – veruj i kreni i kada stigneš gde želiš ispričaj svoju priču uspeha.  

Tek kada stvari postanu nesigurne i promenljive, sve postaje moguće.

Advertisements

About Igor Rakic

Zagovarač ideje o ličnom rastu. Osnivač Škole Intelektualnih veština, predavač. Preduzetnik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: