Ja sam grešnik!

igor Rakić

“Ja sam grešnik. Ja ne radim protiv sistema, kako drugi misle. Ja jednostavno ne priznajem da sistem postoji. On je sa mene samo niz izazova koje treba da pređem, da bih došao do svog cilja. Kažu mi da ću da padnem sa litice – ja kažem znam.  Prihvatam život u kojem… je sve neizvesno  jer samo kada ništa nije sigurno sve postaje moguće. To iziskuje odgovornost, spremnost na bol, na nerazmevanje, na savijanje sopstenog ponosa i očuvanje dostojanstva i ideje kojima stremim po svaku cenu. Da ja sam spreman da platim cenu za to – ako to znači a skočim sa litice, ja skačem sa litice, jer ko određuje koliko su litice visoke – ko određuje gde je tlo. Moje tlo je udaljeno stotinama životnih vekova i ne razumem zašto ljudi propuštaju život da bi živeli i to samo zbog jednog trenutka za koji nemaju pojma da li će doći. A šta ako ipak padnem? Onda ću ustati i pokušati ponovo. Ja znam da ću uspeti, samo je pitanje koliko puta ću pokušati.”

Vodio sam tri ista razgovora sa tri čoveka – zaključak do kojeg sam došao je: imaj viziju, kreni, savij svoj ponos i prilagođavaj se i greši čoveče, greši ….

Pogledaj video o GRESCI no1

http://www.youtube.com/watch?v=jVQwapoTlo0

Advertisements

2 responses to “Ja sam grešnik!”

  1. Dushan says :

    Jos jedan zanimljiv tekst by @Igor Rakic. Cenim da ako ne priznajes sistem onda nema ni vrednosne ocene po kriterijumu tog sistema, dakle ne moze postojati ni kategorija “gresnika“. Mislim da ti samo istrazujes mogucnosti zivota, uprkos SVIM uverenjima i intuitivnom ponasanju i tako usput otkrivas sta sve moze da bude korisno :-), dakle ISTRAZIVAC ne gresnik. Keep up the good work i lepo je kada podelis sa nama svoje putopise 🙂 Mene su neki tvoji linkovi i tekstovi ohrabrili da napravim manje prijatne poteze a koji za rezultat sada imaju laksi i lepsi zivot.

  2. rakicigor says :

    🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: